den jydske haandvaerkerskole

Nye øvelsesvogne giver køleafdelingens medarbejdere mulighed for at tænke grønt

I dag er undervisere fra køleafdelingen i samarbejde med Danfoss startet på udviklingen af prototypen til afdelingens nye mobile øvelsesvogne. Projektet er en del af den støtte, som Den Jyske Håndværkerskole modtog fra Nordea-Fonden i efteråret til blandt andet at udvikle en grønnere køleuddannelse.

”Ligesom resten af samfundet skal vi arbejde væk fra anlæg, der anvender kølemidler med fluorholdige stoffer, som er skadelige for miljøet. Derfor ser vi frem til at udvikle 12 nye øvelsesvogne med kølemidlet CO2, så vi kan undervise i miljørigtige kølemidler,” siger køleuddannelsens uddannelseschef, Rikke Holgersen Feld.

Udover nye øvelsesvogne er planen også at investere i mere moderne værktøj og udvikle nyt undervisningsmateriale. Det skal køleuddannelsens undervisere blandt andet stå for.

”Som en del af projektet skal undervisernes kompetencer opkvalificeres, så de kan lave nyt undervisningsmateriale. Med nye kompetencer bliver underviserne frontløbere for afdelingens og skolens grønne omstilling,” siger Rikke Holgersen Feld og fortsætter:

”Derfor er det også en enormt spændende tid at være en del af køleafdelingen. Man er en del af en branche og afdeling i rivende udvikling, og som medskabere af den grønne undervisning er man med til at rykke på noget. Ikke kun på DJH, men også i samfundet.”

Nordea-Fondens Værkstedspulje på 100 mio. kr. er uddelt til 20 erhvervsskoler og 10 FGU-skoler. Den Jyske Håndværkerskole var en af de skoler, der modtog støtte. Støtten lød på 1.900.640 kr. og skal bruges til udvikling af køle- og elektrikeruddannelsen, som skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte håndværkere.