den jydske haandvaerkerskole

DJH indgår samarbejde med Maya Soele® om svendegaver

Når svende udklækkes på den Jyske Håndværkerskole får de en flot designet gave i hånden.

 Nu har Den Jyske Håndværkerskole indgået en aftale med Maya Soele® om at levere flotte svendegaver til skolen, og det glæder direktør Jesper Kofoed Petersen.

 ”Maya Soeles® flotte træfigurer er lavet i gedigent forarbejdet træ, og understreger den stolthed, vi arbejder med dagligt som håndværkere. Vi er ikke i tvivl om, at de nye svendegaver vil falde i god jord hos vores kommende svende.”

 Træet, som figurerne er lavet af, er FSC ® 100%-certificeret træ. Det samme er gaveæsken og selve produktion er BSCI godkendt. 

 ”Vi arbejder aktivt med verdensmålene på DJH, og ansvarlig bæredygtighed er et must i en tid, hvor vi alle taler om klimaet,” siger han.

Stort samarbejde

Der udklækkes årligt flere hundrede svende fra DJH. Hovedsageligt på tømrer- og elektrikeruddannelsen, hvilket er årsagen til, at det er her, der først indføres nye svendegaver.

 Maya Hiort-Soele, CEO i Maya Soele®, er stolt over at kunne producere gaverne, som vil uddelt, når det nuværende lager af svendegaver er opbrugt.

 ”Jeg er stolt over at kunne give de unge et evigt minde og anerkende deres indsats. Det er ikke kun kloge hænder, men kloge håndværkere, det kræves at gennemføre en erhvervsuddannelse. Det kræver sit og det har jeg stor respekt for,” siger Maya Hiort-Soele.

 Maya Hiort-Soele startede sin produktion, efter hun ikke kunne finde en passende svendegave til sin søn, der er udlært mekaniker. Siden er flere forskellige figurer blevet designet og fået udbredelse i Danmark.

 Nu er Den Jyske Håndværkerskole den første erhvervsskole, der aftager så mange svendegaver.

 ”Det er en blåstempling, at Den Jyske Håndværkerskole vælger at dele vores svendegaver ud til deres svende, så vi sammen kan anerkende og hylde de nyudlærte svende, der tager et kæmpe samfundsansvar. Selvfølgelig skal de have et minde over den indsats, de har leveret på deres uddannelse.”