den jydske haandvaerkerskole

Digitaliseringsprojekt kom godt fra start

Den 12. januar lød startskuddet for DJH’s digitaliseringsprojekt ’Interaktive læringsrum’, der kører frem mod sommeren 2025. Projektet skal sikre, at skolens elever og kursister fremover bliver rustet til at møde fremtidens teknologier på arbejdsmarkedet.

interaktive laeringsrum 7 Første skridt på rejsen mod at styrke den digitale fremgang og forberede elever og kursister på den teknologiske fremtid blev taget, da vores samarbejdspartner i projektet, Lars Jensen fra Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed, lagde vejen forbi DJH for at afholde projektets første workshop for undervisere fra træ-, plast- og køleafdelingen. Her blev underviserne introduceret til immersive teknologier, og hvordan disse kan anvendes i undervisningen.

Ifølge Lars Jensen er projektet utrolig vigtig for at sikre elever og kursisters fremtidige kompetencer matcher arbejdsmarkedets.

”Hver eneste virtuel oplevelse skulle jo gerne være en virkelighedstro oplevelse, så ved at gennemføre det her projekt, kan vi skabe en bedre overførsel mellem skole og virkeligheden på arbejdsmarkedet.” Samtidig understreger han, at digitaliseringen er uundgåelig. ”Der er ikke nogen industrier, som er på vej i en anden retning end den digitale.” Næste step mod digitaliseringen er tre faginddelte workshops for 2-3 undervisere fra hver uddannelse. Disse undervisere bliver tovholdere for, hvad det er for nogle teknologier, der skal satses på, og hvad giver mening ind i undervisningen.