Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English

Træfagenes byggeuddannelse

Træfagenes byggeuddannelse ligger under erhversuddannelsernes område Teknologi, byggeri og transport. Det er et fag med historie, stolthed og traditioner. Afhængig af speciale tager det fra 3 til 3½ år at tage uddannelsen. Heraf foregår de 50 uger på en teknisk skole. Uddannelsen starter med et grundforløb.

Uddannelsen har 3 specialer

Tømrer:
Du arbejder typisk med til-, om- eller nybygning af huse. F.eks. er det tømrerens job at rejse tagkonstruktioner. Du får masser af frisk luft, og ofte foregår arbejdet på stilladser i højden.

Gulvlægger:
Du arbejder med gulv og vægbeklædning i alle slags rum. Du arbejder også i badeværelser, hvor vand og damp fra brusebade kræver særlige gulve. Du opbygger gulve i flere lag, opretter betonfundamenter, træbjælkelag, lægger gulvplader og det øverste lag gulv.

Tækkemand:
Du lærer at mestre det gamle håndværk med at lægge et nyt stråtag, men du skal også kunne reparere tagkonstruktioner og udføre restaureringer.


På Den jydske Haandværkerskole kan du vælge 2 af uddannelsens specialer - tømrer og tækkemand.

Muligheder
I byggebranchen er der behov for udlærte tømrer og tækkemænd, og rigtig mange unge ønsker at uddanne sig indenfor området. Uddannelsen giver mulighed for beskæftigelse indenfor mange områder og du kan læse videre til eksempelvis Ingeniør, Byggetekniker, Bygningskonstruktør eller Energiteknolog.