Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English

Plastmager-/specialist

Plastmager

Plastmageruddannelsen ligger under erhversuddannelsernes hovedområde teknologi, byggeri og transport. Det tager 4 år at blive plastmager. Heraf foregår de 55 uger på en teknisk skole.

Uddannelsen starter med et grundforløb.

På plastmageruddannelsen lærer du alle faser i arbejdet at kende. Du skal nemlig selv kunne planlægge en produktion. Du lærer også at finde ud af, hvilke slags plast der er bedst til hvilke produkter. Produktionsmaskinerne er ofte computerstyrede, og dem skal du lære at opstille, starte, overvåge og vedligeholde. Endelig skal du også kunne kontrollere kvaliteten af det produkt, du har lavet. Som plastmager er det vigtigt, at du kan arbejde systematisk og bevare overblik.
 


Plastspecialist

Det næste hold plastspecialister starter på modul 1 til oktober 2017.

Plastspecialistuddannelsen er en 1-årig overbygning på plastmageruddannelsen. Den er bygget op som en vekseluddannelse mellem praktik på en virksomhed og undervisning på skole. Skoledelen er sammensat af fire moduler og tager i alt 17 uger.

En uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed er første skridt mod at blive plastspecialist. Efter plastmageruddannelsen kan du samle erhvervserfaring gennem et job og efterfølgende starte på plastspecialistuddannelsen. Du kan også vælge at starte umiddelbart efter du har afsluttet plastmageruddannelsen, hvis du har uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed. Under uddannelsen modtager du elevløn.

Læs mere om uddannelsen - Plastspecialist 
Se også: Fakta om økonomi og andre vilkår for plastuddannelsen.