Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English

Grundforløb 1 på DjH

Hovedområde: Teknologi, byggeri og transport. Grundforløb 1 på DjH er obligatorisk, når du begynder på en erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen. På DjH uddanner vi : Elektrikere, tømrere, køleteknikere og plastmagere. Grundforløb 1 på DjH er bygget op omkring delprojekter, der bringer dig rundt i alle afdelinger, så du får kendskab til de forskellige fagretninger på skolen. Måske ved du allerede hvilken uddannelse du vi videre på. Ellers bliver du godt rustet til et kvalificeret valg efter GF 1 på DjH. Vi glæder os til at møde dig.

Grundforløb (GF) 1 på DjH - "Din by"

Grundforløb 1 er obligatorisk for dig der begynder på en erhvervskole direkte efter 9. eller 10. klasse.

Grundforløb 1 på Den jydske Haandværkerskole (DjH) er bygget op omkring temaet ”Din by”. Sammen med dit hold bygger du en modelby og arbejder med forskellige delprojekter ud fra, hvad byen skal indeholde. Alle delprojekter knytter sig til emnet energi, og under projektperioden vil du få kendskab til, hvad DjH's uddannelser tilbyder.

I tømrerafdelingen bygges det store bord til modelbyen. Husene laver du i plastafdelingen, og elafdelingen er eksperter i elforsyning. Når modelbyen er bygget kan delprojekterne for eksempel være:

  • Et lille køle- og varmeanlæg, som kan flytte energi – bygget i køleafdelingen.
  • En vindmølle med vinger af glasfiber bygget i plastafdelingen og krop af træ, som du laver hos tømrerne. Elektrikerne har styr på at trække kabler og på dynamoen.
  • En solcelle, hvor du undersøger hvordan den fungerer. Du finder ud af hvad energi og forbrug er og sammenligner med vindmøllen.
  • Inventar, vægge og tag til husene bygger du i tømrerafdelingen, og plastmagerne kan lære dig noget om, hvordan man laver legetøj.

Når de 20 uger på grundforløb 1 er gået, har du været med til at bygge en by, fokuseret på en række teoretiske elementer og gennemført en række praktiske opgaver. Du er nu klar til at gå videre med din erhvervsuddannelse på grundforløb 2. 

Grundforløb 2

Er du gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end et år siden, skal du begynde din erhvervsuddannelse på GF 2

Allerede ved tilmeldingen kan du fortælle, hvad du gerne vil uddanne dig til.

Tilmelding sker via optagelse.dk

Materiale fra infomøde 17. maj 2016.