Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English
Forside /  Om DjH /    Aktuelt /    Pressemeddelelser

Undervisningsmiljøpris til DjH

En enstemmig bestyrelse for Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) indstillede Den jydske Haandværkerskole (DjH) til at modtage Undervisningsmiljøprisen 2013 i kategorien ’øvrig ungdomsuddannelse’.

Prisen blev overrakt af børne- og undervisningsminister Christine Antorini ved prisoverrækkelsen i Ministeriet for Børn og Undervisning, Færøsk Pakhus i København onsdag den 19. juni. Prisen gives til uddannelsessteder, der har gjort en ekstraordinær indsats for undervisningsmiljøet.

”Vi er taknemmelige for den fornemme pris, og ser den som en anerkendelse for måden vi driver skole på. Vi er især glade for, at den gives for skolen set som en helhed fremfor blot et enkelt element,” siger direktør Henrik Øelund.

Langt de fleste elever på DjH bor på skolen, som er kendt for sin 24-timersskole, der giver adgang til værksteder og undervisningslokaler døgnet rundt. Skolens Learning Center tilbyder lektiehjælp, kurser, sociale- og sportslige aktiviteter der rækker udover almindelig undervisningstid. DjH er opbygget efter det amerikanske campussystem: Undervisning, fritid, bespisning, bofacilliteter på samme adresse, hvor både kost- og dagskoleelever har adgang til skolen, dens aktiviteter og dens lokaler hele døgnet.

Eleverne udtrykker begejstring for modellen: Projekter kan gøres færdige på stedet, der er hjælp at hente hvis de faglige udfordringer bliver for store, og kammeraterne bor lige ved siden af. Det afspejles tydeligt i elevtilfredshedsundersøgelsen, hvor alle elever giver deres vurdering af DjH, undervisnings-, fritids- og bomiljøet på skolen. Den gennemsnitlige score er 8 ud af 10 mulige. Samtidig er det en model, hvor også medarbejderne trives. Ved den netop afsluttede MTU (arbejdsglæde og tilfredshed) på 46 uddannelses institutioner, fik DjH den højeste score af alle.

Endnu bedre undervisningsmiljø
Med prisen fulgte en check på 25.000 kr. til at gøre undervisningsmiljøet endnu bedre.
”Vi skal nu have fundet noget godt at bruge pengene på, der gavner alle. Elevrådet og arbejdsmiljøudvalget på skolen sætter sig sammen og kommer med nogle ideer. Derefter laver vi en afstemning på skolens facebookside, så alle har mulighed for at involvere sig og give sit besyv med,” siger Henrik Øelund.