Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English
Forside /  Om DjH /    Aktuelt /    Aktuelt

Den jydske Haandværkerskole er stærkt repræsenteret ved DM i SKILLS

Den jydske Haandværkerskole (DjH) står bag fire unge, der kæmper om at blive Danmarksmester inden for deres fag. De stiller op til DM i Skills, i Fredericia, for at blive Danmarks bedste tømrer, tækkemand eller cater.

Simon Berg deltager for anden gang i DM i Skills og sætter alt ind for at nå helt til tops. I værkstedet på DjH arbejder han med den del af opgaven, der er kendt på forhånd, så han præcist ved, hvad han skal, når startskuddet til konkurrencen lyder. Simon glæder sig til DM der er en oplevelse ud over det sædvanlige.
”Opgaven er sværere i år end sidste, så der er også lidt af et pres, men jeg har prøvet at samle den helt, og det er god forberedelse”, siger Simon. Opgaven består af tre moduler. De to er kendte på forhånd, og den tredje gives under konkurrencen. Da Simon er med for anden gang kan han trække lidt på erfaringen fra sidste år. Han ved, at der kommer mange og kigger på, og det kan være lidt stressende, når de går for tæt på. Med DM er en god oplevelse mener Simon.

Mads Strebøl Larsen og Mike Træholdt skal til svendeprøve som tækkemænd i uge 6, men først tager de lige omkring DM i Skills for at konkurrere om at blive den bedste tækkemand i Danmark. De har øvet sig hjemmefra, da opgaven, de får, er lignende tækkedemonstrationen på Sunds Plads ved Sløjfen i Hadsten den 28. januar. Mads og Mike er forventningsfulde. Det er første gang de skal tække foran et stort publikum.
”Det bliver spændende at tage den udfordring og en stor oplevelse at være med til at vise vores fag frem”, Siger Mads.

Kristina Friis Lund, der er i lære som cater i køkkenet på DjH er taget i træningslejer på Aarhus Tech før hun stiller op i sit fag på DM i Skills.

DM i Skills finder sted den 4.-6. februar 2016 i Messe C i Fredericia. Vinderen af DM i Skills 2016 går videre til Worldskills i Abu Dhabi i 2017.

Mange grundskoleelever besøger messen og oplever de spændende og mangeartede erhvervsuddannelser, der vises. Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Fra Favrskov Kommune deltager Præstemarksolen i Søften.

DjH-stand på DM i Skills

DjH deltager for 5. år i træk i messen med en stor stand. Standen viser  DjH’s uddannelser fra anderledes og inviterende vinkel med savekonkurrence, romaskine hvor roeren nedkøler en flaske vand, termoformmasking og robot i samarbejde og en robot der indbyder gæsterne til en konkurrence om bolsjer. Alle er velkommen til at kigge forbi DjH’s stand.

Se mere: Pressemeddelelse

Simon, tømrerlærling, Mike og Mads, tækkemændslærlinge, og Kristina, caterelev, kæmper om at blive Danmarksmester i deres fag.