Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English
Forside /  Om DjH /    Kvalitet

Uddannelsesafbrud

Hvert år nedskrives skolens handlingsplan for øget gennemførelse. I handlingsplanen indgår statistik over afbrud og mål for det kommende år.

På Den jydske Haandværkerskole tages eleven alvorligt, føler andres nærvær og engagement, samt motiveres til at yde en seriøs indsats. Der fokuseres på tæt personlig opfølgning i forhold til den enkelte elev gennem vejledning og nærvær, så eleven føler sig tryg og værdsat på Den jydske Haandværkerskole. Derfor sætter Den jydske Haandværkerskole også en ære i, at alle egnede grundforløbselever skaffer sig en praktikplads.

Uddannelsesafbrud finder vi acceptabelt, såfremt der er tale om et såkaldt kvalificeret frafald. Det kan være en afklaring af, at det job uddannelsen leder frem til ikke svarer til elevens primære forventninger, eller hvis talentet for det fremtidige job eller den nuværende uddannelse konstateres ikke at kunne bære uanset hjælpeforanstaltninger. Der kan også være tale om private eller sociale årsager af midlertidig eller blivende karakter, der står i vejen for en uddannelse lige nu. Det væsentlige er, at der følges op på hver enkelt elev, og at denne så vidt vedkommende selv er indstillet derpå, guides videre i sit liv.