Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English

Skolehjem

Når du går på Den jydske Haandværkerskole, kan du bo på skolehjemmet under dit skoleophold. På skolehjemmet er der plads til 347 elever. Til august 2016 åbner en ny afdeling af skolehjemmet med udvidelse af vores gode fællesfaciliteter, hvor du kan mødes med dine kammerater efter skoletid. En regel, der trådte i kraft 1. januar 2015, giver nye muligheder for at bo på skolehjem, hvor virksomhederne får udgifterne refunderet.


Erhvervsuddannelse

Nye regler giver bedre mulighed for at bo på skolehjem, samtidig bliver egenbetalingen refunderet. 

Tager du en erhvervsuddannelse, kan du bo på vores skolehjem, hvis du laver en aftale med din virksomhed, og I begge synes det er en god ide. Også selvom DjH ikke er den nærmeste skole. Virksomheden får egenbetalingen refunderet via AUB. Den nye regel gælder fra januar 2015.

Hvis du har langt til skole gælder reglen om 5 kvarters transporttid med offentlig transport mellem dit hjem og nærmeste skole stadig. Tiden udregnes fra det tidspunkt du lukker din gadedør til det tidspunkt første lektion begynder på skolen. Og modsat efter sidste lektion til du træder ind derhjemme.

AUB refusion til virksomheden af skolehjemsophold 

Fra januar 2015 udbetaler AUB  automatisk refusionen for skolehjemsopholdet direkte til virksomheden, og en it-løsning på et tilbagebetalingssystem er under udarbejdelse. Systemet er klar efter sommerferien og refusionen udbetales til virksomhedens NemKonto. Det sker med tilbagevirkende kraft for de virksomheder, der har lærlinge på skole i det første halvår 2015. Læs mere på Virk.dk.

AUB: Arbejdsgivernes uddannelsesbidrag.

Kollegier

Er du studerende på Teknisk Akademi, har du gode muligheder for at komme til at bo på et af de to kollegier, der er tilknyttet skolen.

Efteruddannelse

Kommer du her på efteruddannelse kan du blive indkvarteret på skolen eller et nærliggende hotel. 

Forplejning og indkvartering

Hvis du ønsker at bo på skolen bliver du indkvarteret på skolehjemmet, som ligger på skolens område. Der er 347 sengepladser fordelt på enkelt- og dobbeltværelser. Alle værelser er møbleret.

Rygepolitik

Da vi med vores rygepolitik ønsker at holde skolen røgfri, er alle værelser røgfri - ligesom resten af skolen (indendørs).

Personale

Du vil på skolehjemmet møde en skolehjemsleder og fire assistenter, der på skift har vagt (aften/nat). Skolehjemsassistenten hjælper gerne med lektier og praktiske ting, du har brug for hjælp til efter skoletid. 


 Ny lov om skolehjemsophold på erhvervsudannelser

For at styrke det fri skolevalg vedtog Folketinget den 18. december 2014, at såfremt virksomhed og lærling ønsker at vælge en anden skole end nærmeste skole, bliver lærlingen skolehjemsberettiget til denne, uanset transporttid til nærmeste skole. Ligeledes refunderes egenbetaling via AUB. Læs mere om de nye regler.