Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English

Skolehjemmet og Learning Center

Både før og gennem sommerferien måtte vi holde tungen lige i munden. Jeg tror aldrig vi har haft større indtag af grundforløbselever end i år. Det gav lidt udfordringer i forhold til skolehjemmet med at have plads nok, og stadigvæk sørge for at eleverne synes, det er godt at være her. Det var nødvendigt at etablere ekstra nye dobbeltværelser for at kapaciteten var ok i forhold til vores tilmeldinger. Det viste sig, da eleverne mødte ind, at enkelte ikke mødte, så i sidste ende gik kabalen op. Efteråret er planlagt, og hvis det holder, har vi aldrig haft flere elever inde på skolehjemmet.

LC er startet efter ferien med nye tutorer, der påtager sig opgaven med stor iver. Der er afholdt flere arrangementer i LC:
En elev startede et DjH barskethold, med træning hver mandag og torsdag.

Første gang
En anden elev er bidt af faldskærmsudspring. Han samlede omkring 25 elever i auditoriet på Akademiet, hvor han informerede om teorien bag faldskærmsudspring – understøttet af billeder og film. I nær fremtid drager 20 elever til faldskærmsudspringsklubben i Års, hvor de i en weekend først får teori, som de senere prøver af i praksis ved deres første spring.

Kørsel med trykflasker
Der har været afholdt ADR kursus for de elever, der i arbejdsregi kommer ud for at skulle køre med farligt gods i form af trykflasker. Et område som er blevet opprioriteret hos lovens håndhævere, hvor der gives store bøder, hvis man ikke er i besiddelse af et certifikat. Fortrinsvis interessant for køleteknikere og tømrere, men generelt for alle vores elever.

Trailerkørsel med kørelærer
Vi har også lavet en aftale med en kørelærer om at tilbyde trailerkørekort til vores elever. Mange har behov for dette i forbindelse med deres arbejde, så det er en god ide at tage det, medens de er på skole. Fremadrettet forventes det at blive obligatorisk for alle, der skal køre med trailer over 750 kg total.

Intelligent Hus Installation
Her ud over er der tilbudt IHC begynder kursus for alle elever, hvor man får kendskab til Intelligent Hus Installation, så man selv kan arbejde lidt videre med det. Sundhedscafe har vi afholdt, med fokus på kost, motion, alkohol og tobak, hvor eleverne blandt andet kunne få målt deres kondital, blodtryk og kulilte i deres udåndingsluft. En god aften hvor en del af de elever der har fokus på deres krop og sundhed mødte op for at få gode ideer eller blive bekræftet.

Er du trafiksikker?
Vi har endvidere tilbudt en aften med trafiksikkerhed for de 18 til 25 årige, især med fokus på hastighed, selen og alkohol. Alle statistikker viser, at vores elevgruppe er blandt de mest udsatte i trafikken, og det vil vi gerne være med til at gøre noget ved.

Også en af de ting, som håndværkerne kan blive udsat for, er arbejdsskader på kroppen ved forkerte arbejdsstillinger. Det prøver vi at forebygge ved at invitere en fysioterapeut, der fortæller lidt om sener, muskler og kroppens opbygning. Han fortæller om, hvordan man kan forebygge slidskader gennem rigtige arbejdsstillinger og vedligeholdelse af kroppen, og om hvordan man optimalt bruger og udnytter maskinerne i vores motionscenter.