Besøg os på FacebookAdgang for alleKontakt osSitemapIn English

Fantastiske skolehjem

Den jydske Haandværkerskoles boblokke Odin og Mimer, rummer i alt 167 værelser med eget bad og toilet. Kasper Månsson og Kevin Rockell, der begge er i lære som køletekniker bor dør om dør på skolehjemmet og lægger ikke skjul på, at det indfrier de ønsker, de har til et værelse.

Den første uge blokkene var i brug føltes værelserne næsten for store i forhold til, hvad Kevin og Kasper tidligere var vant til, men hurtigt blev fordelene tydelige; der er plads til gæster, og med ekstra stole kan man også tilbyde dem en siddeplads. Netop det var en af ideerne med store værelser. Der er ikke nogen dagligstue i blokkene. Til gengæld ligger det tæt på resten af skolen, så det tilbud, der er til alle elever om brug af tv-stue, café med diverse aktiviteter som bordtennis, billard, pool og airhockey samt motionsrum er kommet tættere på. Ikke alle gør brug af tilbudene, men vil hellere blive på skolehjemmet, samles på værelserne eller benytte sig af internetforbindelsen, der er let at koble sig på. Næsten alle har en PC med, så vi kan sidde på værelserne og lave lektier eller spille med hinanden” fortæller Kasper.

Rengøring er elevernes ansvar
En vigtig del af et skolehjemsophold er livet sammen med kammeraterne, og det sker, der opstår en fest.

”Det er lige som om, vi er blevet bedre til at passe på tingene, der er helt nye. Vi bærer forsigtigt bordene ud på gangen, så der er plads til at feste, og alle er indstillet på at gøre rent bagefter. Før kunne vi være lidt mere hårdhændede” siger Kevin.

I dagligdagen står hver enkelt for rengøring af eget værelse. Hver anden uge er der rengøringstjek af værelserne. Medarbejderne går alt igennem, og lever standarden ikke op til forventningerne, lægger de en seddel med en venlig henstilling om, at være mere grundig efterfulgt af et tjek dagen efter.

”Det er nogle OK krav, der bliver stillet til rengøring af værelserne” siger Kevin. ”Det er jo os selv, der skal bo her, og vi vil alle sammen gerne tilbage til den samme standard næste gang vi kommer.”

Respekt om de nye værelser
Frank Gotfredsen, der er leder af skolehjemmet, oplever, at der er mere ro i blokkene end der var på det gamle skolehjem. Og både Kevin og Kasper er enige i, at det er rart at kunne lukke sin dør og trække sig lidt tilbage.

”Det bedste ved blokkene er, at vi kan tilbyde eleverne værelser der lever op til forventet standard i Danmark” siger Frank Godtfredsen. ”Det var med en lidt dårlig smag i munden vi slog døren op til de gamle slidte værelser. Jeg oplever også elevernes respekt omkring de nye værelser. De passer på dem og værdsætter dem.